Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen:

 

1. Het hout bevat barsten of scheuren, wat nu?

 

 

 

Hout is een natuurlijk product en zal hoe dan ook werken onder verschillende weersomstandigheden droog/regen, schaduw/zon.                                     Hierdoor kunnen er dus scheuren en barsten ontstaan. Deze barsten zijn toelaatbaar omdat zij niet de duurzaamheid van het hout beinvloeden.             Daarom kunnen wij ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor barsten of scheuren die ontstaan door weersomstandigheden. 

 

 

 

2. Moet ik het hout verven/behandelen?

 

 

 

Onze hokken zijn behandeld.

 

De hokken in de bruine kleur zijn op natuurlijke bassis behandeld(olie). tegen schimmels en insecten deze vergen een verdere nabehandeling zoals olieen of beitsen om het hok van een lange levensduur te voorzien.

 

De hokken in wit,gijze zijn gebeitst en moeten de eerste jaren niet meer nabehandeld worden!                                                                                                           Deze behandeling zorgd voor een zeer lange levensduur van de hokken.

 

 

 

3. Ruwe oppervlakken.     

 

 

 

Het gebruikte hout is R.N.D.   (rood noordse den).

 

                                       W.N.D.  (wit noordse den).

 

Het hout is zorgvuldig geschaafd en het totale eindproduct word met alle zorg behandeld zoals de scherpe kantjes worden gebroken.     

 

Het hout kan hier en daar eventueel wat ruwe plekken vertonen waar er bv, noesten of knopen in het hout waar te nemen zijn.

 

 

 

 

 

4. Tips.

 

 

 

Leg onder de poten van het hok zeker een klinker of tegel zodat het hok niet rechtstreeks in contact staat met de grond.

 

Dit zal de levensduur van het hok sterk bevorderen.

 

Zet nooit meer kippen in een hok dan aangegeven dit zorgd enkel voor problemen.

 

Zoals te snelle vervuiling van het hok de dieren kunen rapper ziek worden en de leg kan sterk afnemen!.

 

Zorg steeds voor proper drinkwater en voldoende voeding voor U dieren

 

Zo kan u tenvolle genieten van U dieren en onze hokken!!!